Onderzoek naar data integriteit door blockchain voor fysieke producten in de logistieke supply chain | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Onderzoek naar data integriteit door blockchain voor fysieke producten in de logistieke supply chain

Vanwege de manier waarop transacties worden vastgelegd en gevolgd met blockchain technologie, wordt het veel makkelijker om zendingen real-time te volgen in een supply chain. Het is mogelijk om transacties te monitoren, waarbij belanghebbenden in de supply chain via algemene en publieke grootboek inzicht hebben in iedere stap in de waardeketen. Leden van het netwerk kunnen zien wat er gebeurt, terwijl het gebeurt. Daarbij zorgt het systeem er zelf voor dat alle partijen zich aan hun deel van de afspraak houden. Slimme contracten, facturering en uniforme data-uitwisseling zijn belangrijke voordelen die de blockchain de logistieke sector te bieden heeft. Omdat ParcelParcel voor veel van haar klanten de zendingen van kunst regelt en omdat het haar aanbod als logistieke dienstverlener wil uitbreiden, wil het in onderhavig haalbaarheidsonderzoek de haalbaarheid onderzoeken van het gebruik van blockchain technologie in haar huidige MyParcelParcel (MyPP) platform, waarmee de data integriteit van fysieke producten in de logistieke supply chain verhoogd kan worden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.