Ontwikkeling- en pilot van het EWEB 2.0 bij ECW Netwerk te AgriportA7 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Ontwikkeling- en pilot van het EWEB 2.0 bij ECW Netwerk te AgriportA7

Doel:
Het project EWEB 2.0 bestaat er uit dat elektriciteit, gas en geothermische energie bijna real time en geautomatiseerd zullen kunnen worden verhandeld tussen de deelnemers. Daardoor ontstaat een milieuvoordeel omdat de WKK’s meer strategisch kunnen worden ingezet en de geothermie bronnen beter kunnen worden benut.

Korte omschrijving:
In het kader van de samenwerking wordt dit geautomatiseerde systeem ontwikkeld en gedemonstreerd op AgriportA7. Na afloop van de demonstratie zal Westland Infra het product verder vermarkten. Hier bestaat inmiddels belangstelling voor; het directe herhalingspotentieel wordt geschat op 100.

Aanleiding:
Westland Infra en ECW Netwerk hebben op AgriportA7 een smart grid gerealiseerd waarmee tuinders onderling energiestromen kunnen verhandelen.

Resultaat:
Het project is een opstap voor Westland Infra naar het aanpassen van gereguleerde tarieven en minder in netten investeren door Smart Grid oplossing/slimme tarieven en sturing.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.