Ontwikkeling palettiseermachine | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Ontwikkeling palettiseermachine

Mede dankzij eerdere IPC projecten is het belang van samenwerking bij MKB bedrijven in de Kempen (Zuidoost Brabant) steeds duidelijker geworden. Inhoudelijke kennis van bedrijven onderling, maar ook kennis van kennisinstellingen, worden van steeds groter belang gezien bij de individuele bedrijven. Nu de crisis gelukkig zo langzamerhand achter gelaten wordt heeft een groot aantal bedrijven te kennen gegeven dat men plannen heeft om samen met een of meer andere MKB bedrijven nieuwe producten te ontwikkelen. Aangezien de Kempen zich kenmerkt door bedrijven met hoogstaande technische activiteiten liggen de collectieven voornamelijk op het gebied van nieuwe producten. Veel bedrijven in de Kempen leveren aan grote industriële wereldspelers als Philips, DAF, ASML en Océ toe, al dan niet met een eigen product, maar ook veel MKB bedrijven ontwikkelen hiernaast een product dat ze zelf op de markt brengen. Via dit IPC worden innovatietrajecten bij 13 deelnemers uitgevoerd en begeleid in het versterken van hun innovatiekracht door samenwerking. Stichting InnovatieProject de Kempen als penvoerder, heeft dit initiatief met de naam: 'Kempen werkt samen!!!, productinnovatie in de bouw en de machinebouw' genomen en zal een makelende en schakelende rol vervullen tussen het MKB en andere kennisleveranciers. De innovaties van dit IPC liggen allemaal op het gebied van productinnovatie in de bouw en de machinebouw. Kort samengevat worden de volgende producten ontwikkeld: In de machinebouw:
Een draglineschottenmachine Een palettiseermachine Een beitsrobot Een preventief onderhoudssysteem in het machine-onderhoud In de bouw: Een luchtverdeelpaneel uit textiel Een akoestiek absorberend paneel Een flexibel, verrijdbaar Fire on Wheels (Sauna of Hottub) met multifunctioneel onderstel. Hiernaast is een 6-tal individuele projecten van de deelnemers in het plan opgenomen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.