Oost West Telers Best (OWTB). Integratie van.Westerse & Chinese kennis voor het creëren van.een nieuwe markt voor gezondheid.bevorderende voeding. | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Oost West Telers Best (OWTB). Integratie van.Westerse & Chinese kennis voor het creëren van.een nieuwe markt voor gezondheid.bevorderende voeding.

Traditional Chinese Medicine (TCM) is een vorm van geneeskunde die meer dan 2000 jaar oud.is. Het is gebaseerd op een breed scala van concepten, waaronder kruidengeneeskunde en.dieettherapie. Binnen de Westerse geneeskunde is de toepassing van TCM controversieel..De Westerse geneeskunde is gebaseerd op veelal individuele symptomen waar medicijnen in.zuivere vorm (single component) worden voorgeschreven, de Oosterse geneeskunde bekijkt.symptomen vanuit een holistisch perspectief en maakt gebruik van kruidenpreparaten met vele.Projectinformatie bij subsidieaanvraag UVR MIT NH 2019, onderdeel R&D-samenwerkingsproject 14 van 22.ingrediënten. De toekomstige integratie van de Westerse en Oosterse geneeswijzen is een.verrijking van onze geneeskunde, vooral ook omdat TCM in een vroeg stadium van het.ziekteproces ingrijpt. Voor acceptatie van Chinese kruidengeneeskunde in de Westerse.samenleving is wetenschappelijk bewijs en inzicht in de onderliggende mechanismen de sleutel..Binnen dit project gaan Vivaltes en SU BioMedicine kennis van Oosterse geneeswijzen met de.Westerse wetenschappelijke inzichten integreren, om zo een datamodel te ontwikkelen dat.inzicht geeft in de geneeskrachtige componenten in kruidenmengsels (wat ook extracten van.planten kunnen zijn) en de onderliggende processen. Nieuwe inzichten die uit het datamodel.komen kunnen in het laboratorium onderzocht worden, om zo het model te valideren. Dit project.vormt een grote uitdaging voor beide bedrijven, maar gezamenlijk zijn zij een complementair.team om grote stappen te kunnen zetten..Vivaltes is op dit moment betrokken in verschillende grote initiatieven met betrekking tot.datamining en data analytics op gebied van toxicologisch onderzoek en Vivaltes bedient al.verschillende Nederlandse klanten op gebied van vraagstukken over medicinaal actieve voeding.en novel foods. SU BioMedicine heeft toegang tot Chinese TCM-data en kennis direct van.Chinese TCM-deskundigen en heeft daarnaast een enorm sterk netwerk in China. SUB heeft als.eerste bedrijf ter wereld de registratie van een Chinees plantengeneesmiddel volgens het.traditionele kruidengeneesmiddel in Europa gerealiseerd..Wanneer dit project succesvol is brengt het enorme economische kansen, in China verdiende de.sector in 2016 meer dan 860 miljard yuan (€108 miljard), een derde van de totale medische.industriële productie in China. Wanneer er door wetenschappelijk bewijs een algemene.acceptatie komt voor de geneeswijze, kan het een positieve impact hebben op de.Gezondheidszorg en een boost geven voor de Chemische, Agri & Food, en Tuinbouw sectoren..De Westerse kwekers kunnen door deze kennis eenvoudiger gezondheid bevorderende.gewassen identificeren en kweken, of afvalstoffen verrijken tot verhandelbare componenten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.