Opschalen en borgen gebruik digitale EMDR | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Opschalen en borgen gebruik digitale EMDR

Binnen Stichting Altrecht worden cliënten in de regio Utrecht en omstreken behandeld met trauma en trauma gerelateerde klachten (waaronder PTSS), die als gevolg van psychiatrische problematiek langdurig beperkingen hebben of kunnen krijgen op fysiek, sociaal en/of maatschappelijk vlak. Bij de behandeling van deze klachten wordt naast EMDR (voor traumabehandeling) ook cognitieve gedragstherapie inclusief exposure ingezet aangezien dit volgens de behandelrichtlijnen de voorkeursbehandelingen zijn.

De doelstelling van dit project is het opschalen en borgen van de digitale EMDR therapie binnen de organisatie, zodat de cliënten met een grotere kwaliteit van leven langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Tevens wordt als doel gesteld het opleiden van de zorgprofessionals en het informeren en trainen van cliënten en mantelzorgers zodat de e-health technologie kan worden ingezet, opgeschaald en geborgd ten aanzien van de EMDR therapie, uitgevoerd door behandelaren van Altrecht.

Door het bieden van digitale EMDR kan Altrecht een doelgroep bereiken die anders lastig te bereiken is en waarbij therapietrouw een issue is: mensen die bijvoorbeeld door angsten lastig op locatie kunnen komen, of mensen die vanwege verplichtingen qua werk en kinderen therapie lastig in hun leven kunnen inpassen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.