Opschalen Stadshoutnetwerk Utrecht | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Opschalen Stadshoutnetwerk Utrecht

Het hout van Utrechtse stadsbomen geldt in dit project als grondstof. De regio Utrecht heeft een sterke circulaire ambitie die aanstuurt op zoveel mogelijk behoud van bomen, maar waar behoud van bomen niet kan, is hoogwaardig gebruik de ambitie. Hout van gekapte bomen wordt nu vaak versnipperd of laagwaardig gebruikt. In dit project werken regionale ketenpartners samen om een 100% opschaling te realiseren van het hoogwaardige gebruik van het hout van stadsbomen. Eijkelboom kapt de bomen en zorgt ism De Eijk Duurzaam werk ervoor dat de stammen drogen en dat de stammen tot planken worden gezaagd.
Vervolgens worden de planken opnieuw gedroogd en door Stichting Bouwloods tot planken verwerkt. Deze planken worden bij de Bouwloods en Buurman Utrecht tot mooie producten verwerkt.
Tijdens het project werken we uit welke productgroepen hiervoor het meest kansrijk zijn. Buurman Utrecht zorgt er vervolgens voor dat deze producten op de consumentenmarkt terecht komen. De Natuur en Milieufederatie Utrecht treedt in dit project op als procesbegeleider. Samen naar een hoogwaardig gebruik van Utrechts Stadshout!

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.