Optimalisatie medicatietoediening en medicatie controle | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Optimalisatie medicatietoediening en medicatie controle

Vivent wil een project opstarten ter optimalisatie van medicatietoediening en medicatie controle, door de inzet van drie verschillende e-health technologieën in een nieuw integraal werkproces. Per cliënt wordt bekeken welke technologieën worden toegepast, om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op de behoeftes van deze cliënt.

Het gaat om de volgende technologieën:

  • ETDR: Elektronische Toedienregistratie. Controle en automatische terugkoppeling van toedienlijsten van medicatie aan cliënten. Direct inzicht in medicatiegetrouw en medicatieveiligheid. Vivent streeft in dit project naar een inzet van ETDR bij ongeveer 2.250 cliënten.
  • Medicatie Controle App: app waarmee op afstand het 'vier ogen principe' bij medicatietoediening uitgevoerd kan worden. De app bespaart reistijd van de verpleegkundige en bevordert de veiligheid bij de cliënten. Vivent streeft in dit project naar een inzet van Medicatie Controle App bij ongeveer 500 cliënten.
  • Medido: automatische medicijndispenser waarmee farmaceutische telezorg door thuiszorgmedewerkers aan thuiszorgcliënten kan worden geleverd. De Medido reikt op het juiste moment de juiste medicatie aan en signaleert indien deze medicatie niet op tijd is uitgenomen.

Vivent streeft in dit project naar een inzet van de Medido bij ongeveer 100 cliënten.

Door gebruik te maken van ETDR en de Medicatie Controle App verbetert Vivent de kwaliteit van zorg voor hun cliënten en verhogen ze het werkplezier van hun medewerkers. Met de inzet van de Medido medicatiedispenser wil Vivent enerzijds de eigen regie van de cliënt verhogen, en anderzijds hun efficiëntie van zorgverlening verhogen. De gewonnen tijd kan zo worden besteed aan cliënten met een zwaardere zorgvraag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.