Pak Aan | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Pak Aan

Kern van de aanpak is 'naar de mensen toe', mensen helpen met hun energiebesparing en zoveel mogelijk de kloof overbruggen tussen de vraag en het aanbod vanuit de markt. Hiervoor is een consortium gevormd. In Hardenberg zijn ook buurtvereningen betrokken en gaan ambassadeurs van huis naar huis, bij ongeveer 5.000 mensen. De verwachting is dat 2.000 mensen geïnteresseerd zijn om maatregelen uit te voeren.

Warmtebeelden

De warmtebeelden van de woningen hielpen om dicht bij de mensen te komen. De beelden zijn in de winter gemaakt en laten de mensen zien wat er met hun woning gebeurt. De foto helpt om energiebesparing dichterbij te brengen. Een promotieteam heeft daarbij geholpen.

Daarna kunnen we gemakkelijker aangeven welke maatregelen er mogelijk zijn om aan energiebesparing te gaan doen, en om daar een aanbod op af te stemmen.

Leerpunten

"We hebben geleerd dat je op een gegeven moment moet ophouden met praten; je kunt niet alles in detail voorbereiden. Dus: sneller aan de slag, zowel met de woningeigenaren als met de bedrijven. Dan wijst het zich vanzelf. Dus sneller naar de uitvoeringsfase."

Bouwtechnische maatregelen

Het gaat om veel maatregelen voor isolatie, en tegelijkertijd is er een grote belangstelling voor zonnepanelen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.