PIB Cyber security India | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

PIB Cyber security India

~~Partners for International Business Cyber security India

Op 4 oktober tijdens de Cyber Security Week heeft een cluster van Nederlandse bedrijven en kennisinstituten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO.nl) in Den Haag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van het programma ‘Partners for International Business’ (PIB). Met ondersteuning van de Nederlandse overheid willen de bedrijven de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van cyber security exporteren naar India.

Dit PIB programma focust op cyber security, training en onderwijs en kennisuitwisseling op het gebied van Internet of Things (IoT) en de bescherming van kritieke infrastructuren, zoals energie, water, telecommunicatie en financiële diensten. In de eerste instantie zal de PIB zal zich richten op de deelstaten Telangana (Hyderabad) en Karnataka (Bangalore) en waar mogelijk op een later moment uitbreiden naar andere delen van India.

Tijdens de komende drie jaar zullen er verscheidene activiteiten worden georganiseerd om de Nederlandse bedrijven zo goed mogelijk te positioneren op de Indiase markt. Zo worden er onder andere handelsmissies, matchmaking activiteiten, kennisevenementen en gezamenlijke aanwezigheid op beurzen georganiseerd. Hierbij wordt samengewerkt met onder andere de Nederlandse Ambassade in New Delhi. De Nederlandse overheid helpt het cluster bij het realiseren van de doelen en helpt erbij eventuele handelsbelemmeringen weg te nemen voor de gehele Nederlandse cyber security sector in India.

Het cluster bestaat uit de volgende Nederlandse bedrijven: Fox-IT, Group 2000, Crosspring, Global Business Academy, Enterprise Summit, E2-Labs, Newgen Payments and The Hague Centre for Strategic Studies, InnovationQuarter en Stichting HSD. Daarnaast werken ze samen met drie kennisinstellingen: TU Delft, Hogeschool Leiden en Hogeschool Den Haag. HSD is de coördinator van het cluster.

Partners for International Business (PIB)
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het programma Partners for International Business uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met:
pib@rvo.nl

 

Sample Text.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.