Plug&Play Housing | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Plug&Play Housing

De bouw- en sloopsector gebruikt veel grondstoffen, stoot veel CO2 uit en produceert veel afval. Weliswaar wordt er ook veel hergebruikt maar dit betreft laagwaardige recycling. Een consortium van partijen wil daarom een modulair bouwproces ontwikkelen, waarbij onderdelen hoogwaardig kunnen worden hergebruikt.

Zij richten zich daarbij op de gevel door modulaire, losmaakbare en daarmee herconfigureerbare gevelementen te ontwikkelen van her te gebruiken betongranulaat. Deze worden op industriële wijze (grootschalig) geproduceerd om vervolgens op de bouwplaats te assembleren. Beoogd wordt een gelimiteerd aantal verschillende ‘standaard’ uitwisselbare gevelelementen te ontwikkelen (in verschillende vormen, kleuren en reliëf), waarmee tal van gevelontwerpen kunnen worden gemaakt. Om met de elementen te kunnen ontwerpen zal ontwerpsoftware worden ontwikkeld, zullen standaard bestekteksten en materiaalpaspoorten worden opgesteld. De gevelelementen zullen middels een circulair business model op de markt worden gebracht.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.