Projectplan Circulaire keten fiets buitenbanden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Projectplan Circulaire keten fiets buitenbanden

Uit laatste schattingen blijkt dat er 22,8 miljoen fietsen in Nederland zijn en dit aantal blijft stijgen. Oftewel, we hebben in Nederland meer fietsen dan mensen. Er zijn ruim 2100 fietsenmakers die fietsen verkopen en/of onderhouden. Anno 2021 is het voor een fietsenmaker efficiënter om een band te vervangen dan deze te repareren.

Viento Circulair BV, DISRUBT en Studio Jon+Sven slaan de handen ineen om fiets buitenbanden op een hoogwaardige manier te verwerken naar halffabricaten, en om te zetten in producten. Het doel van dit project is om vanuit een netwerk van fietsenmakers een logistiek systeem op te zetten voor het ophalen van binnen- en buitenbanden. Deze worden vervolgens door DISRUBT en Studio Jon+Sven omgezet in circulaire design producten.

Op dit moment bestaat er geen inzamelingsnetwerk binnen Nederland voor buitenbanden. Door dit project is het eindelijk mogelijk voor fietsenmakers om hun afval op de goede manier te verwerken. Daarnaast zijn er nog geen organisaties die buitenbanden op grote schaal circulair verwerken. Op beide doelen veranderen wij daarmee de huidige lineaire stroom naar een circulaire keten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.