Quva Kitchen Products | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Quva Kitchen Products

Het project betreft de ontwikkeling van een prototype van een geïntegreerd voedselvacuümapparaat.

 

Er zijn verschillende factoren die voedsel doen bederven. Zuurstof en vocht zijn belangrijke factoren. Daarom wordt voedsel vaak in luchtdichte verpakkingen met gecontroleerde luchtsamenstelling verkocht in de supermarkt.

Er bestaan oplossingen om voedsel na het openen van de verpakking te her-verpakken onder geoptimaliseerde omstandigheden om de levensduur te optimaliseren. Deze zogenaamde vacuüm foodsealers worden echter niet vaak gebruikt door particulieren omdat ze veel nadelen hebben.


Quva heeft een systeem ontwikkeld om voedsel makkelijk en snel weer luchtdicht in zuurstof- en vochtarme omgeving te verpakken zonder de nadelen van de bestaande systemen. Het Quva apparaat is volledig geïntegreerd in het keukenblad en is speciaal ontwikkeld om te gebruiken met herbruikbare accessoires (bakjes, zakjes en wijnstop).


Binnen het vroege fase traject is het concept ontwikkeld van eerste idee tot een werkend prototype waarin de belangrijkste mechanische oplossingen zijn uitgewerkt. Het traject heeft aangetoond dat er een patenteerbare en werkbare oplossing te ontwikkelen is die aantrekkelijk wordt gevonden door een aanzienlijke groep potentiele klanten.

 

In 2019 is het product gelanceerd in Nederland en het bedrijf is inmiddels hard bezig met de expansieplannen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.