Regelbare Decentrale Warmte Kracht Centrale | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Regelbare Decentrale Warmte Kracht Centrale

Doel:
Het doel van het project is praktijkervaring op te doen met modules, die kunnen worden samengesteld tot een variabel geregelde decentrale warmte kracht centrale en een systeem-simulatie te doen met de regeling die inspeelt op actuele prijzen van gas en elektriciteit.

Korte omschrijving:
Korte omschrijving
Het project beoogt in de praktijk ervaring op te doen met modules van Innecs Power Systems. Twee potentiële eindgebruikers, Emmtec Services en Stork Food & Dairy Systems doen praktijktests om de teopasbaarheid van modules te evalueren. Agro Energy levert een platform waarbinnen de marginale energiekostprijs wordt bepaald waarmee vervolgens een regelsignaal richting de regelkast wordt gegenereerd. De regeling zelf ziet toe op momentale warmtevraag. De response van de modules en de regelbaarheid wordt geëvalueerd in het licht van de fluctuerende energieprijs, teneinde de kostenbesparing te maximaliseren.

Aanleiding:
Aanleiding
Innecs Power Systems heeft innovatie energiesystemen in ontwikkeling, die kunnen worden samengesteld tot nieuwe generatie warmte kracht systemen. De ontwikkeling realiseert een doorbraak in kosten en regelbaarheid, waarmee economisch aantrekkelijke warmtekracht oplossingen beschikbaar komen voor kleine- en middelgrote industriële toepassingen. Aanleiding van het project is de waargenomen trend van toenemende fluctuatie in de energieprijs, waar de modulaire, regelbare warmtekracht modules op kunnen inspelen. Indien economisch toepasbaar, biedt decentrale warmtekrachkoppeling namelijk de mogelijkheid aanzienlijk op energie te besparen.

Resultaat:
Als resultaat zal het project praktijkervaring met warmtekracht modules opleveren en inzicht geven in de praktische haalbaarheid van de regelbaarheid op energieprijs ten einde het besparingspotentieel te maximaliseren. Aan de hand van werkelijke gebruiksgegevens kan de haalbaarheid voor een industriële toepassing worden onderbouwd en het besparingspotentieel worden vastgesteld. De vervolgstap is een implementatie en demonstratie van een flexibele, modulaire, regelbare decentrale warmtekracht centrale in de praktijk.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.