Regionale systeemintegratie duurzame (wind)energie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Regionale systeemintegratie duurzame (wind)energie

Doel:
Doel is om te onderzoeken of een grootschalig microgrid van wind, zon-PV en accu/Power2X en een netwerkcentrum voor Regionale Systeemintegratie voor duurzame (wind)energie realiseerbaar zijn.

Korte omschrijving:
Het programma Systeemintegratie wordt versterkt doordat verschillende actoren (netbeheerder, energieproducent, leverancier installaties) nieuwe producten (o.a. accu’s) ontwikkelen om een duurzame, betaalbare en betrouwbare energiehuishouding te realiseren.

Aanleiding:
Komend decennium zal een zeer groot vermogen aan windenergie gerealiseerd worden in Flevoland. De inpassing van deze onvoorspelbare energiebron stelt grote eisen aan het elektriciteitsnetwerk. De traditionele oplossing van netverzwaring brengt veel kosten met zich mee voor de BV Nederland. Met innovatieve regionale systeemintegratie kunnen deze kosten voorkomen worden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.