ReVolt | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

ReVolt

Het consortium zal met name richten op het ontwerpen, produceren en organiseren van een circulaire productieketen in Nederland op het gebied van (Li-ion) (motor)fiets-, step-, scooter-, en autobatterijen en de daarbij horende sourcing en wet- en regelgeving. In dit project wil het consortium een nieuwe circulaire productketen opzetten waarin draagbare-, industriële- en EV- Li-ion batterijen ingenomen worden, waarna deze gerecycled worden tot Black Mass, een zwarte poeder met verschillende metalen.

Uit de Black Mass kan vervolgens grondstoffen teruggewonnen worden waarna deze weer gebruikt worden in de productie van nieuwe batterijen. Door eerst de benodigdheden van de keten in kaart te brengen, kan vervolgens gewerkt worden aan het product en het proces in de keten.

Uiteindelijk zal zowel het gerecyclede product als de keten gevalideerd worden. Een keten waarin draagbare-, industriële- en EV- Li-ion batterijen op een zo efficiënt mogelijke manier ingenomen en gerecycled worden tot een hoogwaardige Black Mass. De kritische materialen kunnen dan uit de Black Mass worden gehaald en opnieuw worden gebruikt bij de productie van nieuwe batterijen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.