Rust Roest: GO | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Rust Roest: GO

Met het ouder worden neemt het risico op ziekenhuisopname toe. Voor de oudere patiënt is een ziekenhuisopname een ingrijpende gebeurtenis waaraan risico’s zijn verbonden. Van de oudere patiënten ontwikkelt 30% tot 60% blijvend functieverlies.

Bedrust is een belangrijke oorzaak van functieverlies. Veel patiënten brengen uren op bed door in het ziekenhuis, vaak met smartphone of tablet. Ook als het wat beter gaat worden zij nog onvoldoende gewezen op de voordelen van actief bewegen. Uit bronnen van het CBS (2015) blijkt 16% van de huidige 65+ers een tablet gebruikt. Het gebruik van computers onder ouderen zal naar verwachting alleen maar toenemen. Om op deze ontwikkelingen aan te sluiten is GO! bedacht.

Doelstellingen Rust Roest? GO!

GO! is een verzameling van interactieve oud- Hollandse bordspellen voor op de tablet en is ontworpen om op een laagdrempelige manier fijn motorische bewegingen te stimuleren bij oudere ziekenhuispatiënten (65+) die door hun ziekte of aandoeningen (tijdelijk) verminderd mobiel zijn. De online functie op de tablet maakt het mogelijk om bordspellen te spelen met medepatiënten, familie of vrienden elders in de wereld.

Doelstelling, methode en opbrengsten

Tijdens het haalbaarheidsonderzoek zal inzicht worden verkregen in de technische en economische haalbaarheid van GO!. Dit wordt bereikt door samen met de partners een literatuuronderzoek; marktonderzoek onder stakeholders; en SWOT- en GAP analyses uit te voeren. De conclusies van het haalbaarheidsonderzoek resulteren in een businessplan en, indien levensvatbaar, een projectplan voor de verdere ontwikkeling (Fase 2) en het op de markt brengen (Fase 3) van GO!

 

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.