Samen Geeft Energie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Samen Geeft Energie

In de Tilburgse blok voor blok-aanpak werken marktpartijen uit de gehele energiebesparingsketen samen. Bewoners hebben daardoor één aanspreekpunt en kunnen beschikken over een totaalplan. De werkwijze ontzorgt bewoners en leidt tot kostenbesparing.

Energie Garantie

De door de gemeente geselecteerde ketens hebben de mogelijkheid om bewoners de Tilburgse Energie Garantie aan te bieden. Particuliere huiseigenaren krijgen vijf jaar garantie op het te besparen warmteverbruik. De gemeente Tilburg staat garant voor de regeling. Bewoners en bedrijven betalen zelf de premie (ruim 1% van de kosten van de maatregelen).

De regeling werkt goed, ondanks dat maar weinig bewoners voor de garantieregeling kiezen. Door de regeling hebben bewoners vertrouwen in de aanpak en de daarmee te realiseren energiebesparing.

Tilburg zal eind 2014 aan hun kwantitatieve afspraak met BZK voldoen. De verwachting is dat het project in Tilburg na 2014 door gaat.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.