Samen. Veilig. Online. | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Samen. Veilig. Online.

Grownhub heeft als doel om kinderen veilig en bewust om te laten gaan met internet, apps, sociale media en mobiele apparaten (mediawijsheid). We willen het aantal incidenten op dit gebied verlagen en zorgen dat de kansen en mogelijkheden juist omarmd worden.
 
Dagelijks zien we jongeren in de problemen komen op het gebied van online pesten, grooming, sexting en verslaving. De gevolgen en aantallen worden heftiger, slachtoffers worden jonger en de media pakt het sneller en breed uitgemeten op.
 
Ouders hebben zelf geen referentiekader om op terug te vallen. Ze zijn niet opgegroeid in het mediawijsheid tijdperk; connected en “always on”. Ook de nieuwe generatie ouders worstelt om aangehaakt te blijven bij hun kinderen. Hierdoor ontstaat een kenniskloof en zijn ze niet in staat om vanaf het eerste moment mediawijsheid mee te nemen in de opvoeding.
 
Hoe zorg je ervoor dat je weet welke apps ‘hot’ zijn? En hoe je die apps dan instelt of gebruikt op een veilige manier? Hoe praat je hierover met je kinderen? Hoe maak je afspraken over schermtijd en online (n)etiquette? En hoe stel je de smartphone zo in dat ze wel ruimte hebben om te leren, maar ook het comfort hebt van een vangnet zodat er niets écht fout kan gaan?
 
Grownhub gaat ouders een unieke service bieden waar alle benodigde handvatten samenkomen die ze nodig hebben om hun kinderen een mediawijze opvoeding te geven. De Grownhub app en dienst is gebaseerd op drie pijlers; kennis, inzicht en controle. Door Grownhub te gebruiken krijgen ouders kennis over apps, trends en pedagogische inzichten en begeleiding. We geven daarnaast inzicht in gebruik en gedrag van hun kind(eren) en laten zien hoe zich dat verhoudt tot leeftijdsgenootjes. Ook bieden we de mogelijkheid om bepaalde functies van het mobiele apparaat van het kind te controleren, beheren en filteren.
 
De Grownhub app geeft ouders de mogelijkheid om het digitale leven van hun kinderen te begrijpen en op jongere leeftijd samen passende afspraken en begeleiding te bieden. Inclusief de ‘zijwieltjes’ om dit in praktijk toe te passen zonder grote risico’s. Het resultaat hiervan is het stimuleren van vertrouwen en dialoog tussen ouder en kind. Als ouder onderstreep je het belang van stimuleren en helpen in plaats van verbieden.
 
Meer informatie?
Robbert Zaal
06-42713769

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.