Serbia Green Cities | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Serbia Green Cities

Op 15 december 2020 heeft een cluster van Nederlandse bedrijven en kennisinstituten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO.nl) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van het programma ‘Partners for International Business’ (PIB). “Serbia Green Cities” levert mooie kansen op voor het Nederlandse bedrijfsleven. Een heldere en tegelijk hopelijk winstgevende bijdrage aan de Sustainable Development Goals!

 

Dit publiek-private partnerschap gaat samenwerken om het Nederlandse bedrijfsleven in stedelijk groen (bedrijven in landschapsontwerp en architectuur, regenwaterbeheer, infrastructuur, bloembollen, bomen, vaste planten, duurzame verpleging, apparatuur en diensten, knowhow) via de introductie van het Green Cities-concept op de Servische markt te introduceren en daarmee het leefklimaat in de stedelijke omgeving te verbeteren. Hierbij wordt groen gebruikt om milieukundige, sociale en economische aspecten van de leefomgeving te verbeteren. Tevens is er aandacht voor duurzame relatieopbouw door bevordering van kennisuitwisseling tussen Nederlandse en Servische kennisinstituten.

 

Hoe wordt PIB ingezet?

Binnen de PIB worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals handelsmissies, matchmaking, kennisevenementen en aanwezigheid op beurzen. Dit doen zij samen met de Landbouwafdeling van de Nederlandse Ambassade in Belgrado. Daarnaast is het ontwerp en de realisatie van een Dutch Green City demoproject gepland waar de toegevoegde waarde van Nederlands design, technologie en materialen en de bijdrage aan het welzijn in Servische stedelijke gebieden getoond kan worden. De demo zal ook dienen als training locatie voor studenten, kwekers en architecten.

 

Samenstelling cluster en open uitnodiging aan sector tot deelname…

Het cluster bestaat uit een combinatie van 6 bedrijven, ervaren specialisten in complementaire aspecten van stedelijk groen (Sempergreen, Van den Berk Boomkwekerijen, GreenMax, Kennis Plants,           Nophadrain B.V. en JUB Holland) en Anthos de brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten. Dhr. Hans Buster van Vita Verde is coördinator namens het cluster van bedrijven. Geïnteresseerde Nederlandse bedrijven actief binnen de groene openbare ruimte, zoals oa. leveranciers van speeltuinen, verlichting en afvalmanagement kunnen zich melden.

 

Partners for International Business (PIB)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het programma Partners for International Business uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Wilt u meer informatie neem dan contact op met:

Naam Astrid den Besten – Programmamanager PIB

 

email: astrid.denbesten@rvo.nl

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.