Slim langer thuis – Slimme sloten thuiszorg | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Slim langer thuis – Slimme sloten thuiszorg

Met de inzet van de Smart Glasses en Genzõ draagt ZorgSaam bij aan het leveren van de juiste zorg op de juiste plek (JZOJP). Daarom wil ZorgSaam 7 Smart Glasses inzetten (voor elke thuiszorgregio twee stuks en ook een voor de praktijkopleider voor het begeleiden van leerlingen).

Met de Smart Glasses kan zorg op afstand worden opgeroepen en kan een (specialistische) zorgverlener meekijken, terwijl de zorgmedewerker bij de cliënt de handen vrij heeft. De deskundigheid van de wijkverpleegkundigen kan meer, sneller en breder worden ingezet ten behoeve van de thuiszorgcliënten van ZorgSaam. Zo nodig kan een beroep worden gedaan op het behandelteam (o.a. specialisten ouderengeneeskunde) van ZorgSaam.
De huisartsen van de thuiszorgcliënten worden, als ze daar belangstelling voor hebben, uitgenodigd om deel te nemen aan dit project. Door een deel van de zorg op afstand aan te bieden, terwijl de kwaliteit van de zorg optimaal blijft, kan er bespaard worden op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), wordt de cliënt niet 'blootgesteld' aan extra personen in huis en kan de schaarse inzet van (specialistische) medewerkers worden beperkt.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.