Spintuition | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Spintuition

Het dataficeren van intuitie ter versterking van de bestuurlijke informatiepositie gemeenten Den Haag en Rijswijk.

De gemeenten Den Haag en Rijswijk willen hun eigen actionable informatiepositie in het veiligheidsdomein versterken. Spintuition is een aanpak die gericht is op het verlagen van sociale veiligheidsrisico’s op en om de straat. Er is al veel voor bedacht voor het koppelen van informatie uit verschillende bronnen, maar spintuition is anders, omdat het begint bij de voorspellende waarde van professionele menselijke intuïtie in het veld.

De Spintuition aanpak als onderwerp van de haalbaarheidsstudie is: gericht op inpasbaarheid van real-time input vanuit een eigen en professioneel human sensor network op locatie, gecombineerd (in tweede instantie) met data uit civic science en andere bronnen, gepresenteerd op een interactieve tafel. Met als doel: gezamenlijk, voorspellend gebruik van kennis + ervaring + onderbuik gevoel (=intuitie) uit de haarvaten van de stad;

En met als resultaat:

  • Een effectieve bestuurlijke informatiepositie bij het nemen van operationeel tactische besluiten en het ontwikkelen van beleid.
  • Beter en vooral preventiever beleid opgebouwd uit de sociale kern van elke straat. Met behoud van privacy.

Haalbaarheidsonderzoek

De ontwikkeling van een actionable informatiepositie op basis van intuitie is nieuw en vergt onderzoek ten aanzien van de route naar de markt en de succesvolle ontwerpfactoren als het gaat om:
  • -Adoptie door het veld
  • -De technische ontwikkeling van een central sensor based intelligence unit
  • -Validatie van besturen op basis van gedataficeerde intuitie
Tevens besteden we de studie aandacht aan de privacyaspecten die relevant zijn bij het ontwikkelen van deze aanpak. Over Sightes en betrokken partners Het haalbaarheidsonderzoek staat onder leiding van Sightes B.V. De kernactiviteiten van Sightes (www.sightes.com) richten zich op onderzoek en ontwikkeling van software die ervoor zorgt dat fysieke realiteiten en de in-real-time corresponderende virtuele realiteiten betekenisvol en positief voor mens en maatschappij- worden geïntegreerd.
 
In deze studie levert Geodan alle know-how rondom visuele, location based intelligence. Thinksharp verzorgt de technische uitvoering van de client software en server side die onze human sensor network oplossing faciliteren. De Actionable Intelligence component is een gecombineerde inspanning van betrokken partijen.
 
Voor vragen over dit project kunt u rechtstreeks contact opnemen met de heer Erwin Borgmeier, projectleider, op 06 – 50 234769 of erwinborgmeier@sightes.com

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.