Sports Infrastucture India | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Sports Infrastucture India

Nederland ontwikkelt sportinfrastructuur voor India

De Nederlandse Industrie gaat samen met sportorganisaties en de Nederlandse overheid werken aan de ontwikkeling van sportinfrastructuur in India. Daartoe is vandaag een PIB ondertekend. De Nederlandse partijen willen zich in India gezamenlijk positioneren als ‘trusted partner’ op het gebied van sportinfrastructuur. India heeft de ambitie om in het hele land sportfaciliteiten te ontwikkelen, zowel om de bevolking aan het sporten te krijgen als om meer sporttalenten te ontwikkelen.

Tot dusver spelen Indiase sporters geen grote rol in de internationale sportwereld. Om de Indiase ambities waar te maken, zal er dan ook fors moeten worden geïnvesteerd in kwalitatieve sportfaciliteiten. Met de ondertekening van het PIB (Programma Partners for International Business) is een belangrijke stap in die richting gezet. Volgens Ruben Dubelaar van FME biedt deze ambitie kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Maar, zegt Dubelaar, “de Indiase markt is niet echt toegankelijk. De culturele verschillen zijn groot en veel bedrijven lopen stuk op bureaucratische processen. Dan is het prettig om ondersteuning te krijgen van de Nederlandse overheid en gebruik te kunnen maken van de kennis en het netwerk van de Nederlandse ambassade.”

Het delen van de kennis over projecten en de markt en de beschikbaarheid van de bestaande netwerken zullen bedrijven helpen bij opbouwen van een positie in India. Er zal een lokale vertegenwoordiger worden aangesteld om de Nederlandse deelnemers aan het ‘trusted partner-samenwerkingsverband’ te promoten, de strategische contacten te onderhouden en de deelnemers op relevante projecten te wijzen.

Aandacht voor maatschappelijke ontwikkeling
De deelnemers gaan zich ook inzetten om samen een pilot ‘community field’ te realiseren en zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de sportinfrastructuur in India. Het ‘community field’ biedt sportfaciliteiten, training en sociale ontwikkeling voor de lokale gemeenschap. Dat gebeurt niet voor het eerst: Philips en KNVB werkten samen onder het KNVB Worldcoaches programma om projecten te ontwikkelen in favela’s in Brazilië.

Over Dutch Sports Infrastructure (DSI) en het PIB programma
Nederland kent veel bedrijven die interessante diensten of producten kunnen aanbieden voor de ontwikkeling van de (sport)infrastructuur. Dutch Sports Infrastructure (DSI) is een exportplatform van FME dat bedrijven clustert die zich richten op de ontwikkeling van infrastructuur en bouw van sportfaciliteiten. Bedrijven bundelen de krachten binnen DSI om zich in het buitenland onder een gezamenlijke vlag te presenteren en makkelijker toegang te krijgen tot potentiële klanten en opdrachten. De samenwerking voor India onder het PIB is een initiatief van Amsterdam Arena International, Heras International, KNVB, Philips Lighting, TenCate Grass, Ballast Nedam en Zwarts & Jansma Architecten. FME treedt op als penvoerder van het PIB India programma.

Partners for International Business is een programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het programma richt zich op groepen bedrijven die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.