Stimulering e-health gebruik en ondersteuning bij digitale vaardigheden | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Stimulering e-health gebruik en ondersteuning bij digitale vaardigheden

Om de continuïteit van de huisartsenzorg mogelijk te maken ten tijde van de COVID-19 maatregelen is het streven van de huisartsenpraktijk om zorg via beeldschermen in te zetten bij meer dan 40% van de consulten.

Door inzet van beeldschermen voor de zorg, blijven met name de kwetsbare patiënten in beeld zonder dat er fysiek contact nodig is. De wachtkamer zit hierdoor minder vol maar het team ziet meer patiënten op een dag. Agenda’s worden aangepast, beeldbelafspraken worden gecombineerd met fysieke afspraken. Als het consult via beeldbellen kan, dan wordt het op deze manier ingeplpand, deze optie is voor alle patiënten mogelijk. Hiermee kunnen de huisartsen, de POH's maar ook de assistentes tijdens deze beperkende maatregelen dezelfde hoge kwaliteit van zorg blijven leveren en kan men efficiënter werken waardoor de extra tijd, die men nu kwijt is aan de meer complexe zorg die wordt geleverd, wordt gecompenseerd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.