TAAC Meter | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TAAC Meter

De heer Dr. Eugene Rameckers heeft i.s.m. de Universiteit van Maastricht, Maastricht instruments en IDEE een onderzoeksinstrument laten bouwen. Ze noemen dit instrument de TAAC meter, TAskoriented Arm Strength Capacity meter.
Het onderzoeksinstrument wordt gebruikt om bij kinderen met CP (Cerebrale Parese), NMA (Neuromusculaire aandoening) en of DCD (developmental coordination disorder), de kracht in hun arm te meten. Het unieke van dit instrument is dat het meet aan gewone dagelijkse armtaken.
De heer Dr. Rameckers heeft het onderzoeksinstrument gedemonstreerd met de vraag of van dit onderzoeksinstrument een commercieel product gemaakt kan worden. Een ontwikkelproject kan vanuit de Universteit Maastricht niet worden gefinancierd. Optie twee is dan om te bepalen of een commerciële TAAC meter een goede business case kan opleveren en daar vervolgens projectpartners bij zoeken voor de financiering.
Umaco ziet de TAAC meter als een kansrijke nieuw product waarbij Lode de beoogde noordelijke marktpartij en producent zal zijn. Met deze haalbaarheidsstudie zal worden onderzocht of het onderzoeksinstrument kan worden doorontwikkeld tot een innovatief commercieel product met een gezonde business case.
Het onderzoeksinstrument kan alleen met een kopje en een kannetje armkrachten meten. Het nieuw te ontwikkelen product dient naast de twee bovengenoemde, veel meer armtaken te kunnen meten. Denk aan het openen en sluiten van een rits, het snijden van voedsel, het tillen van een krat etc. Door het systeem generiek te maken voor meerdere gewone armtaken plus de koppeling met een game mogelijk te maken, verwachten we een commercieel interessant product te kunnen ontwikkelen. Het nieuwe product dient zowel als onderzoekshulpmiddel te kunnen worden ingezet en als oefenhulpmiddel, al dan niet in combinatie met een game, om bij kinderen met CP, NMA en of DCD hun armactiviteiten te kunnen onderzoeken en verbeteren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.