Tackling the global food crisis by creating a sustainable and affordable food source based on the Moringa oleifera tree | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Tackling the global food crisis by creating a sustainable and affordable food source based on the Moringa oleifera tree

Ostara Innovations B.V. is opgericht in 2018 en richt zich op de stimulering van de ontwikkeling van hoogwaardige innovaties in de voedsel en agriculturele sector. Om dit te verwezenlijken werken ze samen met leidende onderzoeksinstituten, zoals Wageningen Universiteit & Research (WUR).
MoringaPRO richt zich op de ontwikkeling van een alternatieve en duurzame eiwitbron op basis van de Moringa Olleifera boom.  De huidige uitdaging is om een efficient extractieproces van de eiwitten in Moringa ontwikkelen, welke betaalbaar en schaalbaar is, maar ook de grote mate van anti-nutrionele componenten van Moringa verwijderd. Gedurende het VFF project zal Ostara in samenwerking met de WUR dit innovatieve extractieproces ontwikkelen en testen op verschillende veeteelt soorten.
MoringaPRO zal in eerste instantie ontwikkeld worden voor de voedermarkt, inclusief kippen-, koeien- en visvoeder. Om de markt te betreden zal Ostara na de uitvoering van de eerste ontwikkelingstappen voor MoringaPRO een deal sluiten met een commerciële partner in de voederindustrie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.