Taskforce Qatar WK 2022 | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Taskforce Qatar WK 2022

FME en RVO lanceren Task Force Qatar WK 2022

 

De Nederlandse industrie en overheid starten een exportprogramma in het kader van WK voetbal 2022 in Qatar.

In de Amsterdam Arena heeft de Nederlandse industrie een samenwerkingsverband met Agentschap NL ondertekend om een exportprogramma in te richten voor het WK in Qatar in 2022. FME is initiatiefnemer van dit ‘Partners for International Business’-exportprogramma. Doel hiervan is om grote en kleine Nederlandse bedrijven structureel toegang te bieden tot informatie en een zakelijk netwerk in Qatar. Dit moet leiden tot opdrachten in de aanloop naar het WK voetbal 2022 in Qatar.

 

Deuren openen voor mkb-bedrijven

FME heeft samen met Amsterdam Arena Advisory, Ballast Nedam, Bam International, Nedap Security Mangement en Philips Lighting het voortouw genomen om het exportprogramma ‘Task Force Qatar 2022’ uit te werken. FME ziet deze bedrijven als uitstekende partners die het Nederlands bedrijfsleven in Qatar op de kaart kunnen zetten en deuren kunnen openen voor Nederlandse mkb-bedrijven. FME streeft er naar om Nederlandse bedrijven in een zo vroeg mogelijk stadium in Qatar aan tafel te krijgen om te praten over de technologische innovaties die de komende jaren nodig zijn. In het voorjaar heeft FME al een eerste handelsmissie naar Qatar georganiseerd, met Ronald de Boer als missieleider, om met de Qatar 2022 Supreme Committee verkennende gesprekken te voeren.

 

Task Force Qatar 2022

Het exportprogramma ‘Task Force Qatar 2022’ wordt vormgegeven langs een activiteitenagenda over de komende drie jaren die gericht is op het uitwisselen van kennis en contacten op het gebied van infrastructuur, stadionbouw en safety & security met potentiele partners in Qatar. De activiteiten, die voortkomen uit het exportprogramma, staan open voor bedrijven die de komende jaren hun markt in Qatar willen uitbreiden. In de plannen wordt nadrukkelijk samenwerking met de Nederlandse overheid en de KNVB gezocht.

 

Masterplan WK Qatar 2022

Qatar maakt zich op voor het WK voetbal in 2022, waarvoor negen nieuwe voetbalstadions gebouwd moeten worden. De komende jaren zal daarom de benodigde infrastructuur ontwikkeld moeten worden. Zo moet een totaal nieuw metrosysteem de verbinding gaan vormen tussen nieuw te ontwikkelen residentiële gebieden, de stadions en de luchthaven. De Qatar 2022 Supreme Committee zal voor de zomer een Masterplan presenteren waarin de projecten, planning en begroting zijn opgenomen.
Succesvolle samenwerking EK Polen & Oekraïne
Eerder bundelde FME samen met Eunite en diverse bedrijven de krachten rondom Euro 2012. Deze samenwerking bracht het Nederlandse bedrijfsleven ruim 200 miljoen euro aan omzet in de landen
 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.