Technologie Nobi | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Technologie Nobi

Evean Zorg levert wijkverpleging in de regio’s Amsterdam, Noord-Holland Noord en Zaanstreek/Waterland.

Haar zuster organanisatie ICARE heeft een goodpractice ontwikkeld om de nachtzorg beter te organiseren. Hiervoor wordt momenteel leefstijlmonitoring gebruikt van Sensara. Evean wil ook slimme nachtzorg in gaan zetten. Echter, de inzet en contractering van Sensara verloopt momenteel op sommige vlakken moeizaam.

Er is dit jaar een nieuwe technologie aanbieder op de Nederlandse markt gekomen, genaamd Nobi. Dit is een slimme lamp die veel potentie heeft met betrekking tot leefstijlmonitoring/monitoring/valdetectie/oogje in het zeil houden in de thuis situatie, en kan mogelijk als vervangende technologie worden gebruikt binnen slimme nachtzorg. Evean Zorg wil daarom deze slimme lampen testen en de potentie van deze technologie beoordelen.

De slimme en subtiel vormgegeven lampen zorgt voor gemoedsrust bij senioren en hun familieleden, terwijl zorg en communicatie worden verbeterd. Het ontwerp van de lamp kan zorgen voor een verbeterde acceptatie van leefstijlmonitoring/sensoren in de woonomgeving indien van toepassing, de huidige leefstijl sensoren hebben een indringend en stigmatiserend karakter de lamp juist niet. Het gebruik van radartechnologie in de thuissituatie is ook een nieuwe technologie welke wellicht beter werkt dan sensortechnologie, wat kan zorgen voor minder valspositieve meldingen en betere werking en adoptie van de inzet van slimme nachtzorg.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.