Thuis-detoxen via beeldcommunicatie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Thuis-detoxen via beeldcommunicatie

Het doel van het project is binnen een jaar organisatie brede implementatie van ambulante detox voor cliënten met een verslaving, als vervanging van klinische opname, waar dat medisch gezien verantwoord is. In de eerste fase bij alcoholverslaving en vanuit goede ervaringen daarmee uitbreiding in fase 2 naar andere verslavingstypen waarbij ambulante detoxificatie medisch haalbaar is.

Ter ondersteuning van de cliënt die in de thuissituatie een detoxtraject doet, is er contact via beeldbellen met de verpleegkundige, wordt er een psycho-educatie module over de detoxperiode ingezet voor de cliënt en zijn netwerk/steunsysteem en zijn er online (chat- en/of beeldbel-)contacten met een ervaringsdeskundige voor support en ondersteuning. Daarnaast is er thuismonitoring van fysieke waarden, middels bloeddrukmeters thuis en waar nodig alcoholtesters.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.