Toepassing zorgrobot Tessa | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Toepassing zorgrobot Tessa

ZorgAccent wil de inzet van zorgrobot Tessa opschalen en duurzaam implementeren als onderdeel van de thuiszorg.

De sociale robot 'Tessa' is een hulpmiddel dat mensen met een cognitieve beperking, zoals dementie, helpt om zelfstandiger te leven door verbale begeleiding te geven. Tessa spreekt berichten uit die worden ingesteld door mantelzorgers of zorgverleners. Zo kan Tessa zorg op afstand bieden door mensen te activeren of structuur aan te brengen. Bijvoorbeeld door te herinneren aan medicijninname, bezoek van een hulpverlener/familie, te drinken op een warme dag, persoonlijke verzorging of om zelfstandig op te staan.

Zorgaccent zet al twee jaar 'Tessa' in binnen een aantal teams. Bij deze eerste ervaringen bleek dat 'Tessa' helpt om de zelfstandigheid en de eigen regie van de cliënt te vergroten en het aantal contactmomenten vanuit de zorg te verminderen en zo succesvol zorg op afstand te bieden.
Vanwege de hoge noodzaak door een gebrek aan zorgverleners en op basis van deze positieve resultaten, wil ZorgAccent 'Tessa' opschalen en structureel inzetten als onderdeel van de thuiszorg binnen alle teams.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.