TTT Impact Versnellen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

TTT Impact Versnellen

De Dutch CardioVascular Alliance (DCVA) en Regenerative Medicine Crossing Borders (RegMed XB) zijn publiek-private samenwerkingen met eenzelfde doel: het voorkomen en genezen van chronische ziekten, één van de grootste uitdagingen waar wij als maatschappij voor staan. Dat vereist excellent onderzoek én ondernemerschap. DCVA en RegMed XB brengen de beste onderzoekers van Nederland samen in consortia rond concrete oplossing(srichting)en en spreken hen aan op hun verantwoordelijkheid resultaten daadwerkelijk naar patiënten te brengen. Maar zij laten het niet bij aansporingen.

DCVA en RegMed XB slaan de handen ineen om proactief in hun consortia ideeën te vinden, valideren en patenteren en versneld te ontwikkelen tot investeringsrijpe bedrijven – met een plan, team en eerste bewijzen van klinische en kosteneffectiviteit die het concept zover ‘de-risken’ dat commerciële investeerders willen instappen. Daarmee brengen DCVA en RegMed XB starters voorbij een kritieke horde in vroegefasefinanciering. Zij kunnen dat omdat zij vanuit een fonds van ruim EUR 9 miljoen dit ‘de-risken’ of investeringsrijp maken zelf kunnen financieren. Voor deze fase is typisch geen privaat en (te) weinig publiek geld beschikbaar. Het fonds wordt beheerd door BioGeneration Ventures, de meest succesvolle seed investeerder in de life sciences in Nederland en misschien zelfs Europa. De investeringscommissie bestaat uit ervaren investeerders, ondernemers en experts in cardiovasculaire ziekten, regeneratieve geneeskunde en Health Technology Assessment.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.