Valpreventieprogramma Noord-Limburg | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Valpreventieprogramma Noord-Limburg

FunQtio is een aanbieder van fysiotherapie en revalidatie in de regio Noord-Limburg. FunQtio biedt valpreventie aan op basis van het Inbalans programma van VeiligheidNL.

Dit programma bestaat uit kracht en balansoefeningen onder begeleiding thuis en op locatie in een groep, in combinatie met aanpassingen in het huis en ergotherapie. FunQtio wil valpreventie in een blended (online en offline) vorm gaan aanbieden door de app van HealthTrain op te schalen. Deze app biedt

  • een valpreventieprogramma met oefeningen en instructies waarbij contact opgenomen kan worden met een professional of de zorgverlener wanneer de patiënt zich niet zeker voelt om zelfstandig bezig te zijn.
  • beeldzorg waardoor de zorgverlener de patiënt thuis kan monitoren en begeleiden.
  • notificaties om de patiënt te herinneren aan het uitvoeren van oefeningen of aan afspraken met de zorgverlener.
Het project heeft als doel de app onder ouderen op te schalen in een blended valpreventie programma, waarbij de valpreventie thuis vervangen wordt. Hiermee wil FunQtio meer ouderen bereiken en de kwaliteit van valpreventie thuis te verbeteren. Op deze manier worden valincidenten voorkomen en kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. FunQtio wil de app met het valpreventieprogramma onder 150 ouderen opschalen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.