Van reststromen naar instant groentesoep | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Van reststromen naar instant groentesoep

Het instant groentesoep segment bestaat veelal uit poeders die veelal chemische stoffen en E-nummers en vooral veel zout bevatten. Bij dit ketenproject worden onder andere uit reststromen van groente instant groentesoep geproduceerd in een keten door 3 samenwerkingspartners met elke een afzonderlijke en complementaire rol:

GreenS & SaladS zal een mix van reststromen van groente selecteren, bewerken en foodgrade behouden opdat deze een `natte` input vormen voor het extrusieproces.

ORFI food ingredients zal vervolgens deze input mengen met een zetmeeldrager als reststroom uit de peulvruchten industrie, in dit geval pea-starch. Dit mengsel wordt geëxtrudeerd. De pops als extrudaat kunnen worden aangewend als VEGA-croutons en een gedeelte worden vermalen tot een mooi droog en natuurlijk poeder. Dat poeder vormt de basis voor de instant groentesoep.

NXT F&B zal de poeders beoordelen op hun oplosbaarheid en op de organoleptische beleving en zal naar believe veelal natuurlijke smaak- en geurstoffen toedienen om een lekkere en gezonde instant soep te verkrijgen.

Naast extra meerwaarde aan de circulaire economie door het gebruik van reststromen uit groente en een efficiënter productieproces hetgeen bijdraagt aan een lagere CO2 footprint, zal deze instant groentesoep gezonder zijn met een NutriScore A.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.