Vedea Amblyopia Therapy | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Vedea Amblyopia Therapy

3 tot 5% van de kinderen in het Westen heeft een zogenaamd ‘lui oog’,gewone mensentaal voor amblyopie. Van alle bezoeken van kinderen aan oogheelkundige poliklinieken heeft 90% te maken met amblyopie. De actuele voorgeschreven behandeling is occlusie, ofwel het afplakken van het goede oog. Hierdoor zal het brein een groter beroep doen op het luie oog zodat het betreffende neurale netwerk meer wordt gestimuleerd. Om tal van redenen is deze therapie niet ideaal. Het binoculaire zicht met beide ogen wordt niet verbeterd en occlusie heeft een sterke negatieve impact op de QOL van de patiëntjes èn hun ouders. Mede daardoor is de therapietrouw bijzonder laag.
Vedea Healthware BV is een innovatieve e-health startup die zich als doel heeft gesteld een nieuwe behandelmethode te ontwikkelen voor amblyopie bij kinderen. De methode maakt gebruik van vr-technologie en speciaal ontwikkelde oefeningen en games. In het vroegefasetraject wordt het concept uitgewerkt en getest in samenwerking met het Rotterdams Oogheelkundig Instituut en het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.