Virtual Reality toepassing in de EMDR en Exposure therapie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Virtual Reality toepassing in de EMDR en Exposure therapie

Het Behandelcentrum VB-SGGZ van Esdégé-Reigersdaal werkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Veel van deze cliënten hebben een Post Traumatische Stress Stoornis, angststoornissen of angstklachten.

In de zoektocht naar een mogelijke oplossing is er onderzocht wat therapie in de vorm van Virtual Reality voor deze cliënten kan betekenen. Hieruit blijkt dat het inzetten van behandeling door middel van Virtual Reality vele voordelen met zich meebrengt. Na kennismaking met het platform van Moovd, heeft Esdégé besloten om contact te leggen met deze organisatie om te bespreken wat zij kunnen bieden. Hieruit is een mooi samenwerkingsvoorstel gekomen. Naast het aanbieden van VR-Therapie biedt Moovd ook de mogelijkheid tot zelfstandigheidstraining middels Virtual Reality. Het doel van dit project is dan ook het opschalen van:

  1. De VR–EMDR therapie en de VR–Exposure therapie, uitgevoerd door behandelaren van Behandelcentrum VB-SGGZ.
  2. VR-Zelfstandigheidstraining uitgevoerd door cliëntbegeleiders verspreid over de gehele organisatie van Esdégé-Reigersdaal.

De gestelde doelen zullen binnen het innovatiecluster diverse positieve resultaten gaan opleveren voor de cliënten, voor de professionals als GZ psychologen, therapeuten en orthopedagogen, voor cliëntbegeleiders en voor de mantelzorger, waarbij voorop staat dat de kwaliteit van leven voor de cliënten zal verbeteren en kwaliteit van dienstverlening door de zorgverlener wordt verhoogd, met minder werkdruk en meer voldoening.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.