Virtuele thuiszorg MeanderGroep Zuid-Limburg | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Virtuele thuiszorg MeanderGroep Zuid-Limburg

Meander Thuiszorg ziet een jaar na de pilot, de positieve resultaten van de virtuele thuiszorg. De nieuwe werkwijze verlaagt de druk op de zorgverlener, terwijl de klant de zorg als beter ervaart. De virtuele thuiszorg is een totaalpakket van digitale hulpmiddelen die inzetbaar zijn in de wijkzorg.

In Limburg hebben klanten van Meander de primeur, maar de virtuele thuiszorg heeft inmiddels op meerdere plekken zijn meerwaarde bewezen. Toch betekent dat geen garantie voor succes. Alles valt of staat bij een zorgvuldige voorbereiding en uitrol. In het zorgakkoord zijn landelijke afspraken gemaakt over toekomstbestendige zorg. Naast het werken aan gezondheid, is op grote schaal vernieuwing van de zorg nodig. Het belangrijkste in de vernieuwing is niet de innovatie, maar hoe je in de praktijk tot een ander werkproces komt. Wijkverpleegkundigen zijn daarom een ontzettend belangrijke schakel voor de inzet van technologische hulpmiddelen. Zij weten als geen ander wat de klant wil, kan en nodig heeft. Met het totaalpakket dat de virtuele thuiszorg biedt, kan de klant een oplossing worden geboden die daarbij past.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.