Visievorming e-health – Alcura | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Visievorming e-health – Alcura

De gespecialiseerde verpleegkundigen van Alcura ondersteunen in totaal meer dan 10.000 chronisch zieke patiënten met diverse complexe ziektebeelden, waaronder Parkinson, MS en reuma.

Met de inzet van e-health is Alcura als zorgverlener beter bereikbaar (op afstand) om vragen te beantwoorden, maar ook om mee te kijken en te helpen om op afstand problemen op te lossen.

Het doel is om enerzijds de werkdruk van de verpleegkundigen te verminderen, zodat zij in de gewonnen tijd weer andere patiënten helpen, die hierdoor langer thuis kunnen blijven wonen. Anderzijds wordt het zelfmanagement en de kwaliteit van leven van patiënten en mantelzorgers beter en kunnen ze langer thuis wonen, als ze op de juiste wijze zelfstandig hun therapie volgen en hun medicatie goed kunnen gebruiken.
Hiermee wil Alcura haar steentje bijdragen aan de uitdaging om met een oplopende tekort aan personeel, de groeiende zorgvraag op te vangen en de zorg betaalbaar te houden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.