Visievorming e-health – Oplossing POH-GGZ | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Visievorming e-health – Oplossing POH-GGZ

Jans Huisartsen is een nieuw initiatief in de huisartsenzorg met een huisartsenpraktijk in Rotterdam Kralingen en Rotterdam Centrum. Zij zien een toenemend aantal patiënten dat een beroep doet op hulp van de twee POH-GGZ.

Veel van de spreekuren bij de artsen gaan over mentale klachten die, zover mogelijk, doorverwezen worden naar haar POH-GGZ. Echter, dit leidt op dit moment tot een wachttijd van tenminste twee maanden met als gevolg dat de klachten toenemen waarmee de druk op de praktijk toeneemt en de kwaliteit van zorg zou kunnen verminderen. Om het risico van chronische ziekte of beperking te voorkomen willen een gedragen visie ontwikkeling op de toepassing van online therapie toepassingen in de GGZ.

Het ontbreekt de praktijken aan de expertise om dat volledige zelfstandig te doen en wensen daarvoor de ondersteuning van de Rotterdam eHealth Agenda als expert in te roepen en vragen daarvoor deze subsidie aan. Op basis van de resultaten van deze SET Visievorming e-health en de ontwikkelde gedragen visie kunnen de praktijken een onderbouwd besluit nemen over een SET aanvraag.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.