Binnen het IPC ‘Voeding, Sport en Gezondheid’ werken bedrijven en kennisinstellingen samen aan het ontwikkelen van op maat gemaakte voedingsconcepten voor specifieke doelgroepen in de sport en/of zorg. Er liggen duidelijke parallellen tussen het herstel van sporters en het herstel van patiënten. Innovaties op dit snijvlak bieden interessante marktkansen. Met name voor het MKB is het niet eenvoudig om deze kansen zelfstandig te verzilveren vanwege kennis die benodigd is over de werking van bepaalde stoffen in het lichaam, de behoeften van specifieke doelgroepen en specifieke wet- en regelgeving. In dit IPC project wordt aan MKB bedrijven de mogelijkheid geboden om gezamenlijk met ondersteuning van een groot aantal partijen uit de sector (Food Valley, Alliantie Voeding Gelderse Vallei, InnosportNL) producten voor specifieke doelgroepen te ontwikkelen en deze in een praktijkomgeving te testen. De betrokken bedrijven maken zoveel mogelijk gebruik van elkaars kennis en netwerken en kunnen hierdoor een grote innovatiestap realiseren.
Bekijk het filmpje over Voeding, Sport en Gezondheid op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=0yO41nmxI60