Waalwijkse Biomassa Demonstratie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Waalwijkse Biomassa Demonstratie

Doel:
Het doel van dit project is het demonstreren van een techniek om met Anammox-bacteriën de dunne fractie van het digestaat van industriele vergistingsinstallatie te zuiveren tot een loosbaar water. Deze techniek moet betrouwbaar en tegen lage kosten het aanwezige ammonium (stikstof) uit de dunne fractie verwijderen.

Korte omschrijving:
In het project wordt een complete naverwerkingstechniek voor het digestaat ontworpen, gebouwd en in bedrijf gesteld op demonstratieschaal. De installatie wordt geplaatst bij Wabicco in Waalwijk.

Aanleiding:
Het digestaat van industriële vergistingsinstallaties heeft geen landbouwkundige status, in tegenstelling tot de typering van het digestaat van co-vergistingsinstallaties. Het industriële digestaat wordt beschouwd als afvalstroom, waardoor de kosten voor de afzet zeer sterk oplopen. Aangezien de hoeveelheid digestaat nagenoeg gelijk is aan de input, hebben deze afzetkosten een negatieve impact op de productiekosten van groen gas.

Resultaat:
Het resultaat is een volledig werkende zuiveringsinstallatie op basis van Anammox bacteriën. Een soortgelijke installatie kan in de toekomst bij andere (industriële) vergisters worden toegepast.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.