Waar kom jij je bed voor uit | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Waar kom jij je bed voor uit

Aangenaam. Wij zijn Buiten komt voorbij

Wij maken ideeën, producten en oplossingen die mensen verleiden om in beweging te komen en met elkaar in gesprek te gaan. Omdat bewegen activeert. Omdat gesprek verbindt. Omdat contact je laat voelen dat je leeft. Omdat het ervoor zorgt dat je je beter voelt en sneller herstelt.

Buiten komt voorbij is een collectief, van kunstenaars die vanuit verbeelding werken. Ontwikkelaars en technici die alles kunnen maken.
Bedrijfskundigen en projectleiders die het proces kunnen sturen en bewaken. Met ervaring in de zorg.

Ons belangrijkste product is onze fietsinstallatie

Een interactieve installatie met twee fietsen voor een 4 meter breed panoramascherm. Een installatie die mensen verleidt om even op te stappen en weg te fietsen. Om in beweging te komen en ondertussen een gesprek aan te knopen over wat er op het scherm voorbijkomt. Zo werkt de installatie nu. Hij wordt gebruikt in woon-zorgcentra in Arnhem, Utrecht en Tilburg en is daar een groot succes.

We zien allerlei mogelijkheden met het concept van onze fietsinstallatie als uitgangspunt. Het product is aan te passen aan nieuwe locaties en nieuwe doelgroepen. In vorm en in inhoud. Meerdere fietsen, andere fietsen, maar ook nieuwe manieren om met beeld en geluid om te gaan. We kunnen ook heel andere bewegingen gebruiken, zoals schommelen of lopen.

Bovendien kunnen we beleving en techniek inzetten om patiënten met elkaar in contact te brengen. Met bijzondere, avontuurlijke routes in het ziekenhuis, maar ook door bijvoorbeeld een app waarin de vaste fietsactiviteiten staan en waarmee patiënten contact kunnen leggen met een fietsmaatje van binnen of buiten het ziekenhuis. “Download de Buiten komt voorbij-app, meld je aan en ontmoet elkaar”. Zo raken patiënten met elkaar in gesprek, terwijl ze bewegen.

Buiten komt voorbij: een impactvolle interventie

We maken producten die een vanzelfsprekende plaats hebben in het dagelijks leven in het ziekenhuis. Door goed te kijken naar hoe het leven daar werkt. Door te ontdekken wat er mogelijk is en wat mensen motiveert. Bewegen leuk maken, ook omdat het je in contact brengt met andere mensen. Omdat het goed voor je is. En het plezier geeft. Je revalideert sneller.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.