Water en Bodem Canada | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Water en Bodem Canada

Vrijdag 7 september is het Partners for International Business (PIB) Convenant Water en Bodem Canada ondertekend door RVO namens de Minister van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en door een aantal Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Doel van het convenant is de export van Nederlandse kennis, producten en diensten op het gebied van bodemsanering, grondwaterbeheer en waterkwaliteit te bevorderen en de marktkansen te verbeteren.

De ruime Nederlandse ervaring en kennis op het gebied van bodemsanering en grondwaterbeheer kan goed in Canada worden toegepast, zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Het gaat hierbij niet alleen om technologische ontwikkelingen, maar ook om wet- en regelgeving. Op al deze gebieden is Nederland toonaangevend en de expertise wordt wereldwijd toegepast en verkocht. Tijdens het PIB programma zullen overheden, bedrijven en universiteiten samenwerken om de contacten met Canada te versterken en nieuwe mogelijkheden te creëren voor Nederlandse bedrijven die actief (willen) zijn Canada en met name in de provincies Ontario en Alberta.


De activiteiten die in het kader van het convenant in Canada worden ontwikkeld sluiten goed aan bij de Topsector Water. Deelnemers zijn Deltares, BoskalisDolman, Groundwater Technology, Tauw, Wageningen Universiteit, Damen Dredging, Netherlands Water Partnership, Water Insight. Het aantal deelnemers wordt waarschijnlijk uitgebreid.

Vanuit de overheid zijn het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en innovatie, AgentschapNL, de Consulaten-Generaal in Toronto en Vancouver en het Nederlands Trade Office Edmunton actief bij de uitvoering van het programma  betrokken.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.