Waterwegen in Vietnam | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Waterwegen in Vietnam

~~Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft op 3 oktober het 100e Partners for International Business (PIB) convenant getekend. Zij deed dit tijdens het Nationaal Export Event in Den Bosch in het bijzijn van ondernemers en handelsattachés.

Het PIB-programma biedt maatwerk aan Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en ondernemers bij het betreden van een kansrijke, buitenlandse markt.

100 PIB programma's betekent 100 verschillende marktsectorcombinaties, van tuinbouw in Oekraïne tot gezondheidszorg in China. De afgelopen 6 jaar heeft het programma een geschatte € 566 miljoen opgeleverd. Daarmee heeft de PIB zich bewezen als effectief instrument voor het Nederlandse bedrijfsleven.

100ste PIB: Waterwegen in Vietnam

Het 100ste PIB-programma draait om binnenlandse waterwegen in Vietnam. Nederlandse bedrijven blinken uit in het baggeren van waterwegen en in het ontwikkelen van havens. Vietnam kan deze kennis en kunde goed gebruiken.

Om aan de Vietnamese vraag te voldoen, hebben Nederlandse bedrijven zich verenigd in een PIB-programm. Daarnaast wordt er een government-to-government-programma opgezet onder leiding van Rijkswaterstaat. Hieruit moet een integrale beleidsaanpak voortvloeien voor de vaarwegcorridor bij Ho Chi Minh Stad.

Deze 'Nederlandse aanpak' moet vervolgens ook in andere delen van het land uitgevoerd worden.

Waarom PIB?

Internationaal ondernemen is voor Nederlandse mkb'ers vaak een hele stap. Men kent de lokale markt niet, beschikt niet over een netwerk en ook de regelgeving is soms onduidelijk.

Een PIB-programma kan in zo’n situatie helpen. Ondernemers kunnen binnen het PIB-programma samen optrekken. Ze worden daarbij ondersteund door expertise en advies van de overheid. Zo wordt de Nederlandse kennis en kunde in een specifieke sector gepositioneerd in het buitenland.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.