Zelf de regie met beeldschermzorg en telemonitoring | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Zelf de regie met beeldschermzorg en telemonitoring

Knelpunten
Onze ouderen wonen langer zelfstandig thuis. Door COVID-19 zijn de ouderen eenzamer en hebben zij alleen contact met zorgprofessionals als het écht nodig is. Dit kan leiden tot zorgelijke situaties doordat zij te laat contact opnemen met de huisarts of de wijkverpleegkundige. De drempel om gebruik te maken van bijvoorbeeld een e-consult bij de huisarts of een contactmoment met de wijkverpleegkundige, zal moeten worden verlaagd.

Naast het knelpunt van de communicatie en contactmomenten tussen de cliënt en de zorgverlener, verloopt de communicatie tussen de zorgverleners niet optimaal. Dit komt doordat de zorgverleners zelf ook op afstand werken en de overlegmomenten lastig te plannen zijn. Dit moet én kan anders!

Quarijn vindt het belangrijk dat onze ouderen zelf de regie kunnen houden en de zorg kunnen krijgen die nodig is!

Beeldschermzorg en telemonitoring- en begeleiding draagt hieraan bij en ondersteunt ook in bijvoorbeeld dagstructuur en agendabeheer op afstand. Daarnaast vermindert het besmettingsrisico voor mensen met een kwetsbare gezondheid/verminderde weerstand bijvoorbeeld bij oncologische behandeling. Deze cliënten kunnen op laagdrempelige manier contact zonder dit soort risico's. Zo kunnen zorgverleners eerder een preventieve interventie of behandeling inzetten wanneer dat nodig is.

Zuurstof saturatiemeting is meest cruciale meting in het kader van COVID-19. De aanschaf van deze meters worden meegenomen in de financiële aanvraag.

E-Health toepassing

  1. Beeldschermzorg voor e-consulten en videobellen;
  2. Gebruik van het zorgportaal en/of PGO;
  3. Gebruik van de vip app;
  4. 4.Telemonitoring voor begeleiding van cliënten met een chronische aandoening of revalidatie.
Implementatie en borging
Gebruik van tablets: Quarijn wil oudere cliënten en de huisartsenpraktijken (wijkverpleging en behandelaren gebruiken al een tablet) voorzien van een tablet om zorg op afstand te organiseren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.